Opfok

Op paardenopfokbedrijf Familie Dekkers wordt een nieuw veulen eerst samen met een ander veulen in een box gezet, zodat ze een maatje hebben voordat er een groep samengesteld wordt. De groepen, gesplitst op leeftijd en geslacht, zijn met twaalf tot veertien veulens niet te groot om zoveel mogelijk rust te bewaren en stress te vermijden.
Nieuwe veulens worden ingeënt tegen influenza en droes. De hoefsmid is regelmatig aanwezig voor het bekappen en eventuele correcties tussendoor. Tevens is het mogelijk om uw hengst te laten castreren door de dierenarts en uw paard aan een röntgenologisch onderzoek te onderwerpen.

Zomer- en winterseizoen In het zomerseizoen van 1 mei tot ongeveer half oktober (afhankelijk van de weersomstandigheden) worden de jonge paarden per groep naar Friesland gebracht om te weiden. Er is dertig hectare weiland beschikbaar, goed toezicht en er komen geen ‘vreemde’ paarden bij. Antoon en vader Peter Dekkers gaan er regelmatig naar toe ter controle. Familie Dekkers heeft eigen transport en zorgt zelf voor het ophalen en wegbrengen. Ook in Winterswijk zijn er weides in gebruik.
In het winterseizoen worden de jonge paarden in de groepsstallen gehuisvest en komen ze zo vaak mogelijk buiten in de aangrenzende paddocks. De paarden krijgen onbeperkt kwaliteitsvol kuilvoer met een hoge voedingswaarde eten en wat krachtvoer. Voor de veulens is er veulenbrok van Pavo.

Drachtigheidsbegeleiding Het weiden en stallen van fokmerries en de drachtigheidsbegeleiding is ook mogelijk. Voor de drachtigheidsbegeleiding is een samenwerking aangegaan met dekstation De Radstake uit Varsseveld. Hoogdrachtige merries krijgen een birth alarm om, zodat er altijd snel iemand ter plekke is als een veulen zich aandient.

Aansprakelijkheid Paardenopfokbedrijf Familie Dekkers kan niet aansprakelijk gesteld worden voor geleden schade, direct of indirect het gevolg van weidegang, stalling, vervoer of schade aan derden. U kunt uw paard zelf verzekeren tegen diefstal, brand en andere schade. Wij proberen uiteraard zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten.